Reibel, Global Freight Forwarding and Logistics

                                                                                                                                                                           EN | FR | NL
More Website Templates @ Reibel House - August 06, 2014!

Gemeenschappelijke waarden


REIBEL en BELPOWER delen een bedrijfscultuur en gemeenschappelijke waarden. Dit vormt ons "Commitment": Kwaliteit van Dienstverlening, Duurzame Ontwikkeling en Openheid.

Onder Commitment dient persoonlijke betrokkenheid te worden verstaan. Bij onze medewerkers en leveranciers waarderen we bovenal hun engagement om te handelen voor ons zoals ze dat voor zichzelf zouden doen. Dit engagement is uiteraard wederzijds: wij zetten ons onvoorwaardelijk in voor onze klanten en voor het "commitment" van ons personeel.

Zorgen voor een optimale Kwaliteit van Dienstverlening behoort ook tot een van onze belangrijkste verplichtingen. Zowel REIBEL als BELPOWER INTERNATIONAL zijn voornamelijk dienstverlenende bedrijven: daarom dienen wij absoluut onberispelijk zijn. Het is uiteraard geen toeval dat onze beste reclame de "mond-aan-mond” reclame is.

De zorg voor Duurzame Ontwikkeling bevindt zich in de kern van onze ondernemingsprojecten, van onze strategie en van onze motivatie. Het bedrijf niet als een geïsoleerde entiteit beschouwen, maar als een pool waaromheen werknemers, klanten, leveranciers, aandeelhouders, "stakeholders" (belanghebbenden), gemeenschap, milieu, enz. in een goede verstandhouding samenwerken, is ons absolute credo. Om deze reden mikken onze beslissingen slechts zelden op onmiddellijk resultaat, maar begunstigen ze in plaats daarvan een beredeneerd en aannemelijk lange-termijn beleid.

Tot slot is Openheid onze gids op de weg. De openheid van geest, eigen aan het beroep van logistieker, om een probleem op nieuwe manieren te bekijken, maar ook om elke dag te leren en hiervan te houden. De openheid naar anderen ook, naar het multiculturele dat overheerst in onze samenleving: ongeacht naam, afkomst en overtuigingen, is de menselijke factor van absoluut fundamenteel belang voor ons; het is met zekerheid de grootste kostenpost in onze organisatie, tegelijk zijn onze medewerkers ons meest waardevolle bezit. Het lijkt ons dus essentieel om hun talent te benutten, immers, ons talent!

Hiernaast onderscheiden REIBEL en haar dochteronderneming BELPOWER INTERNATIONAL zich ook, ondanks de zorgvuldig gecultiveerde openheid, in hun vaste wil om de Belgische verankering inherent aan hun persoonlijkheid te behouden. Dit vertaalt zich op verschillende niveaus: inplanting, aandeelhouderschap, (voornamelijk lokale) aanwerving...